ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Zloději mědi byli dopadeni do čtyřiadvaceti hodin

ZPRÁVA - Policistům z vimperského obvodního oddělení se podařilo během jediného dne objasnit krádež měděných plechů z rekonstruované střechy rodinného domu.

    

  

# Středa 29/11 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Pět měděných plechů zmizelo z pozemku u rodinného domu ve Vimperku ze soboty na neděli 12. listopadu. Plechy pocházely ze střechy domu, která právě procházela rekonstrukcí. Vimperští policisté měli pachatele velmi rychle a ukázalo se, že jsou tři ve věku 62, 40 a 27 let – všichni s bydlištěm v okrese Prachatice.

Jeden z nich vlezl na oplocený pozemek u domu, plechy zohýbal a podal je svým komplicům. „Dříve, než se jim však podařilo lup zpeněžit, byli vimperskými policisty již následující den odhaleni. Policistům se podařilo zajistit i měděné plechy, které měli podezřelí připravené ve vozidle Ford Fiesta k odvozu do sběrného dvora. Svým protiprávním jednáním tak poškozenému způsobili škodu za nejméně čtyři tisíce korun,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Dva z pachatelů už přitom byli za krádež v posledních třech letech potrestáni trestním příkazem okresního soudu a to samé všem třem hrozí i nyní. Vimperští policisté je totiž obvinili z krádeže a porušování domovní svobody a ve zkráceném přípravném řízení případ poslali k soudu.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky