ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Trio Opera Diva chystá vydání svého prvního CD

ZPRÁVA - Na začátku příštího roku má spatřit světlo světa CD Tria Opera Diva, které se bude jmenovat V ráji šumavském a bude na něm i píseň o Libínu.

    

  

# Středa 25/10 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Šumavské trio vzniklo před čtyřmi lety a koncertuje v našem regionu tak často, že už není neznámé ani širší veřejnosti. Tvoří ho zpěvačka Ani Samveli Vardanjan, která vystudovala hudební akademii v arménském hlavním městě Jerevanu a učí ve vimperské základní umělecké škole, klavíristka Drahoslava Satorová učící v prachatické umělecké škole a třetí členkou tria je Eva Mišková, která hraje na příčnou flétnu.

Aktivní trio má na repertoáru operní árie, skladby z operet, muzikálů, ale třeba i arménské písně, jazz a v poslední době přidává i vlastní tvorbu. Koncertů má za sebou dlouhou řadu a společně s Klarinetovým souborem Jana Hovorky jde o nejčastěji koncertující soubor Prachaticka. Před několika dny třeba hrály dámy po zhruba roce opět v malebném kostelíku svaté Anny na Libínském Sedle, odkud jsou naše fotografie.

„V letošním roce jsme se rozhodly natočit vlastní CD s podtitulem V ráji šumavském. Jeho název odkazuje nejenom na známou knihu Karla Klostermanna, ale také na stejnojmennou výstavu a tvorbu malířky Barbory Chlastákové, se kterou spolupracujeme. Společným jmenovatelem je šumavská inspirace,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ klavíristka tria Drahoslava Satorová.

„Objeví se na něm klasické operní árie jako je třeba Měsíčku na nebi, úpravy lidových písní, arménské písně, autorská píseň Čarovná zahrada s textem o Libíně od básníka Josefa Fibicha a také instrumentální skladby Vltava a V mlhách. CD by mělo vyjít na začátku příštího roku a bude dostupné na koncertech tria a soubor hledá možnosti, kde ho dále nabízet a distribuovat,“ dodala.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky