ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Žena řešila problémy s nájemníky nezákonně

ZPRÁVA - Dvaačtyřicetiletá žena z Prachaticka si vykoledovala trestní stíhání za to, že svým nájemníkům na týden zabránila ve vstupu do jejich bydlení.

    

  

# Pondělí 23/10 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Žena se činu podle dnes (23. října) policií zveřejněných informací měla dopustit v polovině letošního září. „Po dobu sedmi dnů zamezila vstup nájemníkům, když vyměnila vložky zámku a ti nemohli byt řádně užívat. Tím porušila smlouvu o pronájmu,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že žena převzala obvinění včera v neděli 22. října.

Policie neuvedla, v jaké obci se případ odehrál, což obvykle dělá proto, aby chránila identitu obviněného. Policisté nezveřejnili ani motiv jednání ženy, a tedy zda tím reagovala na nějaké chování nájemníků. Podle shromážděných informací a jejich hodnocení vyšetřovatelem se však dopustila neoprávněného zásahu do práva k bytu.

Případ mají na starosti policisté z obvodního oddělení v Netolicích, takže se odehrál v jejich jurisdikci. Vyšetřování přitom vedou formou zkráceného přípravného řízení a obviněná žena tak může v dohledné době čekat od okresního soudu v Prachaticích rozhodnutí o vině a trestu.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky