ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Tři roky vedle svého domu pěstoval marihuanu

ZPRÁVA - Prachatičtí kriminalisté zveřejnili informace o tom, že dopadli dalšího dealera marihuany a pervitinu. Za tři roky měl inkasovat zhruba sto tisíc korun.

    

  

# Pátek 20/10 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla Policie České republiky

Kriminalisté sedmatřicetiletého muže zadrželi u něj doma v jedné menší obci na Netolicku po předchozím souhlasu státního zástupce. Už před tím tak museli shromáždit o jeho trestné činnosti řadu informací. A také u něj provedli domovní prohlídku. Ta už odhalila jen tři ještě nedosušené rostliny konopí a poslední úrodu tak muž zřejmě stihl udat.

Podle zjištění prachatických kriminalistů obviněný konopí u svého domu pěstoval od roku 2020 do letoška a jen do loňského roku se mu podařilo nasušit nejméně devět set gramů marihuany. Část jí sám vykouřil, ale také ji distribuoval mezi uživatele drog v okrese Prachatice.

„V tomto období dále prodával či jinak distribuoval dalším osobám na Prachaticku také psychotropní látku pervitin, a to nejméně v množství dvaceti gramů,“ uvedla pro media prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Policisté podle dosavadních výsledků vyšetřování usuzují, že prodejem drog obviněný muž získal částku přesahující sto tisíc korun. Vyšetřován je přitom na svobodě a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky