ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Architekti navrhli nové bydlení na sídlišti

ZPRÁVA OBRAZEM - Veřejnost měla v pondělí nečekaně a neohlášeně poprvé možnost vidět návrhy, jak by mohl být zastavěn velký volný pozemek na prachatickém sídlišti.

    

  

# Úterý 17/10 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Prachatická radnice letos vypsala na návrhy, jak pozemek zastavět bydlením, architektonickou soutěž. Jde o více než hektarový pozemek u křižovatky u Vishay Electronic, kde se odbočuje i do areálu hasičů a záchranné služby. Na odměny soutěžících a porotců radní uvolnili 625 000 korun.

Návrhy, které do soutěže přišly, posuzovala 25. září hodnotící komise a v pondělí 16. září je dostala na stůl rada města. A také je vedení města vystavilo neohlášeně a bez bližších podrobností na začátku pondělního jednání zastupitelů, které je veřejné. Je tak možné se podívat na první „ochutnávku“ toho, co architekti navrhli.

Podle informací od místostarosty Jakuba Nepustila by měly být návrhy představeny veřejnosti i výstavou. Informace o tom, který návrh se zdál komisi nejlepší a o dalším postupu, připravuje radnice ke zveřejnění. Návrhy byly na jednání zastupitelstva představeny čtyři.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky