ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Policisté zasahovali v divoké situaci se zbraněmi

ZPRÁVA - Policejní hlídky z Prachatic a Vodňan musely vytáhnout služební zbraně při řešení konfliktu opilých mužů a bývalé přítelkyně jednoho z nich.

    

  

# Pátek 13/10 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

V neděli 8. října večer musel poslat operační důstojník Policie ČR hlídky z prachatického a vodňanského obvodního oddělení k incidentu se zbraní v Dubu. Na místě policisté vpadli do sporu dvou silně opilých mužů, z nichž jeden měl revolver, ze kterého se krátce před tím střílelo.

Ani jeden z nich nereagoval na výzvy policistů, a tak museli vytáhnout služební zbraně a namířit je na ně, aby je následně mohli zpacifikovat. Co bylo motivem sporu, který se týkal celkem tří mužů a jedné ženy, policie nezveřejnila, ale popsala události, které zásahu policistů předcházely.

Vše podle výsledků vyšetřování začalo tím, že se tu dvaatřicetiletý muž pod vlivem alkoholu dostal bez použití násilí, ale ne dveřmi do bytu své bývalé přítelkyně a čekal na ni. Když přišla, doprovázeli ji dva muži, kteří také před tím hodně popíjeli alkohol, což potvrdily následné policejní dechové zkoušky.

Žena expříteli oznámila, že ho v bytě nechce, ale on odmítal odejít. „Mezi muži došlo k fyzické roztržce, při které se podezřelý (expřítel ženy) zmocnil střelné zbraně, kterou u sebe měl jeden z příchozích mužů. Následně došlo k náhodnému výstřelu do země, ale ke zranění osob naštěstí nedošlo,“ uvedla pro novináře prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Majitel zbraně po výstřelu z bytu utekl a zavolal na tísňovou linku. Operační důstojník na místo poslal hlídky z Prachatic a Vodňan. Těm se expřítele a třetího muže, kteří je nechtěli poslouchat, podařilo zpacifikovat bez zranění a revolver typu Flobert zajistili.

Nakonec pak případ skončil na stole prachatickým kriminalistům, kteří ho vyšetřují a expříteli už sdělili obvinění z porušení domovní svobody. Navíc ho čeká správní řízení kvůli neuposlechnutí policejní výzvy, stejně jako třetího muže. A správní řízení kvůli přestupku čeká i majitele revolveru, protože ho u sebe měl v době, kdy byl pod vlivem alkoholu, což se nesmí. Hrozí mu pokuta až třicet tisíc korun a také propadnutí věci. Žena vyvázla bez obvinění.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky