ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Nemocnice pořídila další zcela nové sanitní vozy

ZPRÁVA Z REDAKČNÍHO @ - Pro omlazení vozového parku zakoupila prachatická nemocnice dvě nová sanitní vozidla Ford Transit Custom, která nahradí starší vozy.

    

  

# Pondělí 9/10 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Kateřina Koželuhová, mluvčí Nemocnice Prachatice

Nemocnice tak pokračuje v obnově vozového parku sanitek, kterých má momentálně celkem deset - včetně rezervních. Sanitky byly pořízeny podle investičního plánu a vyšly nemocnici zřizovanou Jihočeským krajem na 2 715 800 korun bez DPH.

Sanitky budou díky svému vybavení sloužit jako převozové vozy pro pacienty, jejichž zdravotní stav vyžaduje lékařskou pomoc prachatické nemocnice a nemají jinou možnost přepravy. Současně budou využívány jako převozové sanity na vysoce specializovaná odborná vyšetření, kterými nemocnice v Prachaticích nedisponuje.

„Jde o vysoce moderní vozidla s pojízdným lůžkem, křeslem a klimatizací pro zajištění maximálního pohodlí pro převážené pacienty a v neposlední řadě i pro řidiče. Prostor kabiny je vybaven protiskluznou dezinfikovatelnou podlahou a obložením, nezávislou klimatizací a topením, tepelnou a hlukovou izolací, držáky kyslíkových lahví, vnitřním osvětlením a dalším vybavením tak, aby byly splněny požadavky současné platné legislativy,“ popsal výhody nových sanitek vedoucí provozně technického oddělení Nemocnice Prachatice Jan Švík.

„Sanitky jsou oproti předchozím vozům prostornější, s výkonnějším motorem, jsou vybaveny pojízdnými nosítky, infarktovým křeslem i nezávislým topením v prostoru pro pacienty. Hlavně ale dostaly nový kabát – krásný grafický design, který na první pohled zaujme šumavskou grafikou a napovídá, kam patří – do Šumavského podhůří pod úpatí hory Libín,“ doplňuje předseda představenstva prachatické nemocnice Michal Čarvaš.   

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky