ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Vážně postřelil fenu, která mu útočila na slepice

ZPRÁVA - Prachatičtí kriminalisté začali stíhat muže, který podle jejich zjištění vzduchovkou s puškohledem střílel na fenu, která kvůli tomu musela být pak utracena.

    

  

# Pondělí 2/10 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla Policie České republiky

Podle informací, které shromáždili k případu prachatičtí kriminalisté, se týrání zvířete odehrálo v jedné malé vsi na Vimpersku poslední srpnový den. Devětapadesátiletý muž se tu tehdy vrátil z práce a zjistil, že mu na jeho slepice útočí cizí fenka středního knírače.

„Z tohoto důvodu si vzal svou vzduchovou zbraň s puškohledem značky Vixen ráže 5,5 mm a z okna domu několikrát na psa zezadu vystřelil. Následně za psem vyběhl na dvorek, kde po něm opětovně střílel, načež pes utekl z výběhu pro slepice ven a dál ze dvora do vsi,“ uvedla pro novináře prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Střelná poranění mladé fenky byla tak rozsáhlá, že by určitě uhynula a proto ji musel veterinář utratit. Policisté proto jednání muže kvalifikovali jako týrání zvířete zvláště trýznivým nebo surovým způsobem. Než ho však obvinili, nechali ho v minulém týdnu se souhlasem státního zástupce zadržet u něj doma zásahovou jednotkou jihočeského policejního ředitelství, protože ho vyhodnotili jako nebezpečného pachatele.

Při domovní prohlídce u něj pak prachatičtí kriminalisté našli dvě zbraně, včetně vzduchovky, kterou střílel na fenku. „Obviněný je dále vyšetřován na svobodě. V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ dodala mluvčí.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky