ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Po opravě fasády čeká kostel i výměna střechy

ZPRÁVA - Prachatický městský úřad začíná připravovat výměnu střešní krytiny na kostele svatých Petra a Pavla. Radní už uvolnili peníze na projektovou dokumentaci.

    

  

# Pátek 29/9 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Projektanta už má přitom městský úřad vybraného. Dokumentaci připraví a o stavební dozor se pak postará za zhruba 420 000 korun Ateliér Heritas, který už pro prachatickou radnici připravoval projekty například na opravy hradeb. Pravomocné stavební rozhodnutí by mělo být k dispozici do poloviny května příštího roku.

Termín samotné výměny střešní krytiny zatím není k dispozici. Záležet má i na výsledcích sond, které budou zřejmě nutné ke zjištění skutečného stavu krovu, jehož spodní část je zalitá v betonu. Přípravu této investice tak ještě mohou ovlivňovat různá překvapení a komplikace.

Výměna střešní krytiny na nejstarší památce v Prachaticích s románskými základy přitom bude pokračováním prací na vnějším plášti kostela a jeho vzhledu. V letech 2020 a 2021 město nechalo totiž opravit i fasádu kostela. Šlo o investici za zhruba tři čtvrtě milionu korun.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky