ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Od peněz létajících na křižovatce k poděkování

ZPRÁVA - Ředitel prachatického územního odboru Policie ČR veřejně ocenil nálezce peněz, které poletovaly na kruhové křižovatce u prachatického nádraží.

    

  

# Středa 27/9 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTOGRAFIE poskytla Policie České republiky

Prachatická policejní mluvčí dnes 27. září informovala novináře a žurnalisty o příběhu dvou poctivých nálezců, kteří zachránili několik tisíc korun, doklady a kartu muži, který je zapomněl s peněženkou po natankování u pumpy u prachatického autobusového nádraží na střeše svého vozu.

Došlo k tomu před necelými dvěma týdny. Peněženka přitom za jízdy s vozu spadla a peníze začaly poletovat vzduchem na kruhovém objezdu u nádraží. A tam si jich všiml František Vastl z Prachatic, který tudy projížděl.

„Pan Vastl zapnul výstražná světla a zastavil, aby bankovky posbíral. Poté s penězi jel rovnou na Policii České republiky v Prachaticích, kde nález odevzdal. Až zde zjistil, že se jedná celkem o 6 500 korun,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová a dodala: „Chvíli poté se na policii obrátil i další nálezce, který však nechtěl být jmenován, že nalezl poblíž kruhového objezdu u ulice Nebahovská v Prachaticích pánskou peněženku s osobními doklady a platební kartou.“

Policisté následně majitele rychle dohledali a když mu volali, ukázalo se, že o tom, že peněženku ztratil, ještě ani neví a až díky telefonátu od Policie ČR si uvědomil, co udělal. „Vzhledem k tomu, že se policisté s odevzdáváním cenností běžně nesetkávají, rozhodl se ředitel Územního odboru policie Prachatice plukovník Pavel Bártík nálezci osobně poděkovat za jeho lidský a příkladný počin předáním děkovného listu a malého daru,“ dodala mluvčí. 

Vlevo ředitel prachatického územního odboru Policie ČR Pavel Bártík a uprostřed jeden z nálezců František Vastl.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky