ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Do bytu se vloupal zřejmě pouze kvůli alkoholu

ZPRÁVA - Policistům z prachatického obvodního oddělení se podařilo objasnit vloupání do bytu, jehož motivem byl podle ukradených věcí asi alkoholismus.

    

  

# Sobota 23/9 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Ke vloupání došlo v závěru letošního července v Dubu. Majitel našel svůj byt s poškozenými dveřmi a uvnitř chyběly čtyři lahve vína a plechovky alkoholického nápoje. Vyšetřování následně ukázalo na dvaatřicetiletého muže z Prachaticka, kterému už bylo před několika dny sděleno obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

V bytě strávil několik hodin. „Prověřováním bylo totiž zjištěno, že muž stačil na místě ukrást a poté i zkonzumovat dvě láhve vína a čtyři plechovkové alkoholické nápoje Hugo Frizzante. Poté, co se občerstvil, ukradl si z bytu na cestu ještě další dvě láhve vína,“ uvedla k případu prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Policie obvykle motivy pachatelů příliš nekomentuje a není tak jasné, zda šel zloděj rovnou pro alkohol nebo jeho kouzlu podlehl až na místě. Vzhledem k tomu, že však neodcizil nic jiného, zřejmě ho nic dalšího ani nezajímalo. Majiteli přitom poškozením vstupních dveří a krádeží vína a plechovek způsobil škodu odhadnutou na zhruba sedm tisíc korun.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky