ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Léto Huláku bylo co do návštěvnosti průměrné

ZPRÁVA - V porovnání s loňskou sezónou byla ta letošní na Huláku slabší zhruba o patnáct procent. Vedení Sportovního zařízení to přičítá i zvýšení vstupného.

    

  

# Čtvrtek 31/8 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Podle statistiky, kterou vedení Sportovního zařízení poskytlo naší redakci, přišlo letos na Hulák zatím 15 810 návštěvníků. Koupaliště přitom bylo v provozu 59 dní. Obě tato čísla odpovídají průměru, ale jistý pokles vzhledem k tomu, jak bylo letos teplé léto, představují.

Pro srovnání – loni přišlo na Hulák zhruba 18 500 návštěvníků v osmapadesáti provozních dnech. Loňská sezóna však byla výjimečná tím, že byl vypuštěn největší konkurent Huláku, kterým je Křišťanovický rybník. Například v roce 2019 přišlo na Hulák v padesáti devíti provozních dnech 17 368 návštěvníků.

Porovnávání jednotlivých sezón je přitom obtížné, protože ne ve všech dnech, kdy je Hulák otevřen, panuje stejné teplo a roli mohou hrát i trendy týkající se toho, jestli je v kurzu zrovna domácí nebo zahraniční dovolená. Přesto se dá říct, že letošní sezóna přinesla snížení návštěvnosti. „Meziroční pokles přičítáme jednak zdražení vstupného a jednak napuštění Křišťanovického rybníka,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ ředitel Sportovního zařízení Prachatic Martin Kutlák.

Vstupné letos Sportovní zařízení zvýšilo na Huláku poprvé od jeho otevření v roce 2007. Například pro dospělého se cena celodenního vstupu zvedla sice o 43 procent, ale na pouhou stokorunu, která je běžná i na jiných koupalištích. Ke zvýšení vstupného vzhledem k rostoucím nákladům mělo asi dojít už dávno. A to i proto, že letos nepřišlo do příliš vhodné doby. Česká veřejnost se totiž stále ještě potýká s inflací a poklesem reálných příjmů.

Navzdory snížení návštěvnosti si ale vedení Sportovního zařízení pochvaluje doprovodné programy, které se na Huláku konaly. „Celé léto jsme se návštěvníkům snažili zpestřit, když u nás měli možnost si třeba zacvičit různé druhy jógy, pilates či aqua aerobicu a mohli se zúčastnit různých sportovních turnajů. Zejména pro děti jsme domluvili každou středu návštěvu některé ze složek integrovaného záchranného systému, což se setkalo s kladnými ohlasy,“ dodal Martin Kutlák.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky