ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Náraz do stromu odrazil motorku zpět do silnice

ZPRÁVA - Na silnici z Prachatic na Libínské Sedlo se stala v úterý odpoledne další vážná nehoda. Motorkář tu nezvládl příliš rychlý nájezd do jedné ze zatáček.

    

  

# Středa 23/8 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTOGRAFIE poskytla Policie České republiky

Policie informace k nehodě, která se stala včera 22. srpna před čtrnáctou hodinou, zveřejnila dnes 23. srpna i s fotografiemi. Nehoda měla jediného účastníka, kterým byl třiatřicetiletý motorkář jedoucí ve směru od Prachatic na Libínské sedlo.

Podle prvních informací od prachatických dopravních policistů byla na vině zřejmě vysoká rychlost v jedné z levotočivých zákrut nad Americkou zatáčkou. Motorkáře vysoká rychlost dostala z ideální stopy, a nakonec vjel do svahu v místě, kde rostou dva vzrostlé stromy vedle sebe.

Do jednoho z nich motorkář narazil, což ho odmrštilo zpět do silnice. Na stromě jen odřel kůru, ale sebe zranil tak, že pro něj záchranná služba posílala vrtulník. Lékaři označili jeho zranění bez dalších podrobností za středně těžká. Podle dechové zkoušky přitom před jízdou nepil a odhad škody na motorce byl na místě vyčíslen na zhruba čtyřicet tisíc korun.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky