ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Na vimperské trhy chodí průměrně čtyři sta lidí

ZPRÁVA - Obnovené farmářské trhy ve Vimperku za sebou mají dvě třetiny z plánovaných termínů a u organizátorů a na radnici zatím panuje s jejich průběhem spokojenost. 

    

  

# Neděle 20/8 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Farmářské trhy letos ve Vimperku obnovil s podporou radnice nový spolek Marcipáni, který tvoří Aneta Turková, Pavla Krejsová, Petr Marek a předseda Zdeněk Mráz. Od zastupitelů se dočkali finanční podpory ve výši sedmdesáti tisíc korun a město se svými organizacemi pomáhá také s administrativou, povoleními a propagací. Radnice půjčila i stánky.

První trh se konal 13. května a zájem o něj byl velký i navzdory deštivému a chladnému počasí. Po dvou třetinách první sezóny uvedla Pavla Krejsová pro prachatickoNEWS.CZ, že průměrně na trhy dorazí kolem čtyř set návštěvníků a v průměru přijíždí kolem patnácti prodejců. Nechybí ani hudební program a možnost dát si kávu a posnídat ve stánku Café Mráz.

„Snažíme se mít stánky zaměřené hlavně na potraviny. Máme i spoustu prodejců s ručními výrobky, kterým dáváme možnost se různě střídat, aby trhy nebyly přeplněné,“ uvedla Pavla Krejsová a dodala: „Jako pořadatelé jsme velmi spokojeni. Většina trhovců k nám jezdí opakovaně nebo se sami ozvou a dost často se nám stane, že si i navzájem dávají doporučení. A za to jim moc děkujeme. Hlavní myšlenkou bylo lidem nabídnout lokální potraviny a výrobky. To myslím, že se nám daří.“

Spokojenost přitom panuje i ve vedení radnice. „Potkali jsme se s organizátory v průběhu sezóny, abychom si vzájemně předali dojmy. Místo podle mého bylo zvoleno dobře, doprovodný program je také fajn. Stánkaři hodnotili akci pozitivně, což je také důležité, protože je to odrazem návštěvnosti a prodeje. Věřím, že převládají pozitiva a trhy si najdou své místo ve Vimperku i příští rok,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ místostarosta Zdeněk Kuncl.

Trhy se konají na náplavce u Volyňky jednou měsíčně vždy od osmi do dvanácti hodin. Další je na programu 16. září a poslední letošní trh se tu pak uskuteční 21. října. Následně je v plánu vyhodnocení první sezóny.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky