ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Revitalizace letní scény bude moct začít za rok

ZPRÁVA - Příprava revitalizace letního areálu vedle arboreta ve Vimperku už postoupila do fáze projektování podle vítězného návrhu z loňské architektonické soutěže.

    

  

# Čtvrtek 17/8 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Revitalizace letní scény ve Vimperku je připravována několik let. Uskutečnilo se k ní i sbírání názorů od veřejnosti a loni architektonická soutěž na její budoucí podobu. Vyhrála ji architektonická kancelář Gogolák + Grasse a za ní se umístily návrhy studií Neuhäusl Hunal a M&P Architekti.

Podle místostarosty Zdeňka Kuncla pak došlo na dílčí úpravy vítězného návrhu podle připomínek a potřeb kulturního střediska i pořadatelů, kteří v areálu realizují kulturní a společenské akce. A od letošního jara pak probíhá projektování. „Myslím, že v polovině příštího roku bychom mohli mít stavební povolení,“ řekl Zdeněk Kuncl.

Součástí přípravy projektu bude přitom podle místostarosty i pořízení studie revitalizace sousedního arboreta. Vítězné studio totiž zahrnulo do svého návrhu jak budoucí podobu letní scény, tak i arboreta a oba prostory by tak měly mít v budoucnu podobu podle jednoho autora.

Kdy se pak po dokončení přípravy revitalizace letní scény začne se samotnými pracemi, zatím není jasné. Záležet bude na nákladech. Vedení města se obává, že pokud by na tuto investici získalo dotaci, mohly by dotační podmínky stanovovat, že se tu po nějakou dobu nebudou smět konat akce, na kterých se vybírá vstupné.

To by komplikovalo třeba pořádání hudebního festivalu Majáles Vimperk, za kterým stojí hlavně zastupitel Šimon Blaschko, a na který letos dorazilo kolem dvou tisíc lidí. Proto město zřejmě půjde cestou zaplacení investice pouze z městského rozpočtu, a to třeba i na etapy. „Rozhodně to neuděláme na úkor toho, že by se tam nemohly konat akce,“ řekla starostka Jaroslava Martanová.

Vítězný návrh studia Gogolák + Grasse:

Návrh studia Neuhäusl Hunal:

Návrh studia M&P Architekti:

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky