ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Další dealer drog z Prachaticka skončil ve vazbě

ZPRÁVA - Policie ČR informovala, že drogová scéna na Prachaticku přišla o dalšího dealera pervitinu. Ten v našem regionu prodával drogy nejméně čtyři a půl roku.

    

  

X# Úterý 15/8 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla Policie České republiky

Policie ČR věnuje drogové scéně na Prachaticku zvýšenou pozornost a na svém uzemním odboru v Prachaticích kvůli tomu má zřízen i speciální team policistů, kteří výrobu a distribuci drog vyšetřují. Výsledkem je řada poměrně častých oznámení o sdělování obvinění dalším a dalším podezřelým. A nové oznámení policisté zveřejnili dnes 15. srpna.

Prachatičtí kriminalisté podle něj v minulém týdnu obvinili z distribuce drog tentokrát třiatřicetiletého muže s trvalým pobytem na Prachaticku. V místní drogové komunitě muselo jít o známého člověka, protože podle policisty shromážděných informací a důkazů distribuoval pervitin na Prachaticku zhruba čtyři a půl roku.

Policejní informace pro novináře mluví o tom, že muž měl drogu prodávat nejméně od září roku 2018 do května letošního roku. Drogu si opatřoval na dosud neznámých místech po desítkách gramů a poté ji prodával dál.

„Minulý čtvrtek obviněného prachatičtí kriminalisté zadrželi. V pátek pak na něho podali k okresnímu státnímu zastupitelství podnět pro jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval a v sobotu obviněného do vazby poslal. V případě prokázání viny mu nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky