ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Jihočeská síťová jízdenka nově platí i v Bavorsku

ZPRÁVA - Jednodenní krajská síťová jízdenka platící i na Prachaticku dostala letos v létě svou variantu platící i ve třech příhraničních bavorských okresech.

    

  

# Pondělí 14/8 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

S jednodenní síťovou jízdenkou JIKORD plus může jednotlivec za 250 korun využívat všechny jihočeské spoje do tohoto systému zapojené. A nově si může koupit i její variantu JIKORD plus Bavorsko. A to za 290 korun ve variantě pro jednotlivce a za 440 korun pro dva dospělé a tři děti. Kromě Jihočeského kraje platí i v bavorských okresech Cham, Regen a Freyung-Grafenau.

K zavedení novinky došlo po nedávném podpisu smlouvy mezi zástupci Jihočeského a Plzeňského kraje a bavorských okresů. Pro turisty toužící poznat, jak šumavskou, tak i bavorskou stranu Gabrety, jde o vítanou změnu. Novinka může sloužit i pro místní při výletech, rozměr má také ekologický, když může omezit používání aut a jde také o další větší průlom v obnovování přeshraniční spolupráce.

„Jízdenka je platná po celém území Jihočeského kraje, ve zmíněných třech bavorských okresech a po části území Plzeňského kraje. Jihočeští cestující se tak mohou dostat například zpět z Bavorska přes Železnou Rudu přes Plzeňský kraj. V tomto sousedním kraji platí na stejném vymezeném území i základní varianta jízdenky JIKORD plus,“ uvedla další informace Hana Brožková z kanceláře jihočeského hejtmana.

V Prachaticích jízdenku prodává městské informační centrum ve Staré radnici a k dostání je i u řidičů linkových autobusů GW BUS, BusLine jižní Čechy a ČSAD AUTOBUSY České Budějovice na vybraných linkách. Nelze ji koupit ve vlacích GW Train, které nemají průvodčího. Seznam spojů, na kterých je k dostání i uplatnění jak na české, tak na bavorské straně, uvádí podrobně web www.jihoceskajizdenka.cz  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky