ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachatičtí kriminalisté objasnili krádež vltavínů

ZPRÁVA - Policie ČR aktuálně informovala, že objasnila krádež sbírky vltavínů vážících celkem jeden a půl kilogramu. Trojice zlodějů je ukradla z rodinného domu.

    

  

# Pátek 11/8 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla Policie České republiky

Prachatičtí kriminalisté od letošního ledna vyšetřovali případ vloupání do rodinného domu ve Lhenicích. Zmizela z něj rozsáhlá a cenná sbírka vltavínů. Celkem šlo o jeden a půl kilogramu vltavínů, jejichž hodnotu majitelé odhadli na 316 000 korun. Kameny byly uloženy volně ve vitríně v obývacím pokoji domu.

Prachatická policejní mluvčí Martina Joklová dnes 11. srpna informovala, že případ se po několika měsících podařilo vyřešit díky operativní činnosti jak prachatických kriminalistů, tak policistů z netolického obvodního oddělení, a to ještě dříve, než mohlo dojít k prodeji sbírky.

Krádež policisté přisuzují podle výsledků svého vyšetřování trojici mladých zlodějů s trvalým pobytem na Českobudějovicku – jde o osmadvacetiletého muže, jednu mladou devatenáctiletou ženu a mladistvého, jehož věk policie nezveřejnila.

Policisté díky tomu, že zloděje zadrželi i s kameny a obvinili před plánovaným prodejem vltavínů, mohli sbírku vrátit majiteli. Trojici přitom po obvinění z krádeže a porušování domovní svobody vyšetřují na svobodě. „V případě prokázání viny u soudu jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky