ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachatičtí popeláři dostali nový svozový vůz

ZPRÁVA - Pravidelná obměna popelářské techniky stála letos prachatické Technické služby necelých pět milionů korun. Dostaly nový vůz na odpad a lisovací nástavbu.

    

  

# Středa 9/8 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Foto poskytlo Město Prachatice

Technické služby Prachatice koupily a včera 8. srpna představily veřejnosti nový vůz na svoz komunálního i tříděného odpadu. Techniku, kterou pro svoz disponují, přitom obměňují po deseti letech. Tak dlouho nový vůz nepořizovaly a sloužily jim automobily z let 2008 a 2013. Služby dlouhodobě pracují vždy se dvěma svozovými vozy s tím, že jeden je záložní pro případ poruch a pravidelných oprav.

Technické služby Prachatice nový vůz pořídily se souhlasem radních za 4,31 milionu korun bez DPH z vlastních prostředků, protože státní dotační fond pro podobné nákupy byl kvůli vládním úsporám zrušen. Nový vůz má přitom sloužit hlavně v městském provozu.

„Auto je uzpůsobené na svoz veškerých odpadů, tedy jak na směsný komunální odpad, tak i na bioodpad, svoz plastů a papíru. Svozová lisovací nástavba je opatřena řídící jednotkou. Obsluha nastaví druh odpadu, který bude daný den svážet. Na základě zadání se nastaví optimální lisovací tlaky pro daný druh odpadu,“ řekl pro media jednatel Technických služeb Prachatice Rostislav Eichner.

Dalších více než půl milionu korun pak Technické služby investovaly letos také do nové malé lisovací nástavby, kterou používají na svém voze Multicar. Stará nástavba byla v provozu osm let a byla už značně opotřebovaná každodenním používáním. Obě investice mají především zajistit spolehlivost technického parku služeb a zabránit tak případným výpadkům ve svozu odpadů.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky