ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Loupežnou výpravu do chat ukončil policejní pes

ZPRÁVA - Mladý recidivista si vzal bez dovolení auto, řídil navzdory zákazu a kradl ve dvou chatách. Napáchal škodu za 160 000 korun, ale dopaden byl velmi rychle.

    

  

# Úterý 1/8 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla Policie České republiky

Policie České republiky dnes v úterý 1. srpna zveřejnila ve zpravodajství pro novináře informace o zlodějské výpravě, jaká se příliš často nevidí. Hlavním aktérem a podezřelým hned ze čtyř trestných činů je v minulosti už trestaný teprve šestadvacetiletý muž s trvalým pobytem na Klatovsku. Obviněn už byl z krádeže, neoprávněného užití cizí věci, maření úředního rozhodnutí a porušování domovní svobody.

Svou cestu k soudu začal minulý týden, když si z úterý na středu 26. července vzal v jednom bytě ve Volarech klíče od osobního vozu Ford Galaxy, který nebyl jeho a vozu se zmocnil. Autem odjel do Blažejovic a porušil tak zákaz řízení. Následně se v katastru Zbytin vloupal do dvou rekreačních objektů.

Ukradl různé zboží, elektroniku, nářadí i potraviny. Majitelé odhadli škodu na zhruba sto šedesát tisíc korun. „Díky dobré operativní činnosti volarských policistů se podezřelého podařilo v krátké době po činu zadržet policejnímu psovodovi se svým psem Vannem na okraji lesa v blízkosti vykradených chat. Odtud pak putoval přímo do policejní cely,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Mladý recidivista je stíhán na svobodě formou zkráceného přípravného řízení, takže může čekat v řádů týdnů od soudu trestní příkaz s rozhodnutím o vině a trestu. Hrozí mu až tři roky ve vězení. Případ mají na starosti policisté z volarského obvodního oddělení.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky