ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Posaďte se, prosím! A vyberte lavičky a koše

ZPRÁVA - Na prachatickém Velkém náměstí začala výstava laviček a odpadkových košů. Jejím účelem je vyzkoušet si a vybrat lavičky, které by mělo pořizovat město.

    

  

# Úterý 25/7 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Podle informací od místostarosty Jakuba Nepustila, který instalaci osobně ručně připravoval i s radním Michalem Pilouškem, výstava vznikla, protože město chce sjednotit na svém území městský veřejný mobiliář.

„Stávající městský mobiliář, často různorodý, totiž většinou neodpovídá svými estetickými kvalitami představám o městě pyšnícím se neopakovatelnou historií a prostředím krásně zachovalého renesančního města, na které by měl vzhled současného moderního města navazovat,“ uvedlo na výstavě laviček na náměstí Město Prachatice.

Přímo na místě je projekt představen pod hlavičkou radnice a náklady hradí město. "Město to stojí jenom použitý písek, který se pak využije na cesty městských lesů. Pár vrutů a informační materiály," uvedl Jakub Nepustil.

Instalaci tvoří čtyři druhy laviček a dva druhy košů na odpadky od českých výrobců, které byly vybrány s městským architektem. „Veřejnost bude hlasovat, který prvek by se jim líbil nejvíc. To bude jako jedno z několika hledisek bráno na zřetel pro výběr jednotného mobiliáře, který bychom chtěli v Prachaticích používat,“ vysvětlil pro prachatickoNEWS.CZ místostarosta Jakub Nepustil.

Postup, jak je možné hlasovat, je uveden přímo u instalace - hlasy je možné posílat až do 11. sprna.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky