ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Další tragický náraz v noci do stromu u Houžné

ZPRÁVA - Neuplynul ani týden a u Houžné se opět stala v noci dopravní nehoda s tragickými následky. Tentokrát tu do stromu narazil řidič, který jel ve svém osobním voze sám.

    

  

# Neděle 23/7 2023 - TEXT: Tomáš Přibyl, FOTO: Policie ČR

K nehodě došlo v noci na dnešek 23. července zhruba ve čtyři hodiny nad ránem na silnici první třídy číslo čtyři. „Řidič (narozen 1974) jel ve vozidle značky Škoda ve směru od obce Strážný na Horní Vltavici. Z dosud nezjištěných příčin nezvládl řízení vozidla, v mírné levotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Na místě zemřel,“ uvedla základní podrobnosti policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Vyšetřování příčin nehody vedou prachatičtí dopravní policisté a pracují i s tím, že není vyloučeno, že řidiče přemohl mikrospánek. Záchranná služba na místo posílala posádky z Volar a z Prachatic a vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby. Ten byl však odvolán poté, co lékaři konstatovali, že řidiči už není pomoci.

Teprve před šesti dny se přitom u Houžné stala také tragická nehoda. V noci na 17. července tu zhruba hodinu po půlnoci havarovala Škoda Felicie na silnici od Houžné na Lenoru. Auto, které podle dechové zkoušky řídil mladý opilý řidič, také narazilo do stromu a nehodu nepřežil spolujezdec (ročník 1998). Řidič z místa nehody odešel a byl nalezen policisty zraněný a zakrvácený asi dva kilometry od vozu.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky