ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Noční nehodu opilého řidiče nepřežil spolujezdec

ZPRÁVA - Mezi Houžnou a Lenorou se po půlnoci stala tragická dopravní nehoda. Mladý a silně opilý řidič tu narazil do stromu. Jeho mladý spolujezdec nepřežil.

    

  

# Pondělí 17/7 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla Policie České republiky

Nehoda se stala v noci na dnešek 17. července kolem jedné hodiny po půlnoci na silnici první třídy číslo 39 mezi Houžnou a Lenorou. Starou Škodu Felicia tu řídil řidič narozený v roce 2000. „Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič nepřizpůsobil pravděpodobně rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a po projetí levotočivé zatáčky dostal smyk, který se snažil vyrovnat, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Při nehodě zemřel spolujezdec narozený v roce 1998. "Spolujezdec při našem příjezdu nejevil známky života, neb utrpěl smrtelná poranění a zemřel ještě před naším příjezdem - záchranáři už mu neměli jak pomoci a lékařka bohužel musela konstatovat smrt," řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Když na místo přijela policejní hlídka, našla pouze spolujezdce, ale mladý řidič byl pryč. Policistům se ho však podařilo po chvíli najít, jak jde zraněný pěšky směrem k Lenoře. Od místa nehody ušel asi dva kilometry. Při dechové zkoušce mu pak naměřila hlídka více než dva promile alkoholu.

"Druhý účastník nehody utrpěl mnohočetná povrchová poranění způsobená střepy skla a poranění horní končetiny a hrudníku. Musela mu být poskytnuta akutní přednemocniční péče a s ohledem na mechanismus nehody byl vyhodnocen jako triage pozitivní a bylo tedy nutné jej transportovat do českobudějovického traumacentra," dodala Zuzana Fajtlová.

„Přesné příčiny a okolnosti této tragické dopravní nehody dále zjišťují prachatičtí dopravní policisté a kriminalisté. Na vozidle vznikla škoda ve výši 20 000 korun. Silnice byla na téměř dvě hodiny uzavřena, policisté zajistili objízdnou trasu,“ řekla závěrem policejní mluvčí.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky