zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Noví občánci Prachatic dostanou nově 5 000 od města a kraje

PRACHATICE - 21/12 2022 - 18:28 – Prachatičtí radní rozhodli, že noví občánci města budou nově dostávat i finanční podporu. Dosud to byly jen věcné dary.

      

   Text: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL 

  

Rada města rozhodla, že město se přihlásí do dotačního programu na podporu narozených dětí, který zřídil Jihočeský kraj. Nově by tak rodiče měli na jedno narozené dítě dostávat pět tisíc korun, přičemž polovina této částky půjde z prachatického městského rozpočtu a druhá z rozpočtu kraje.

„Dosud rodiče a děti dostávali většinou drobné dárky, maminky kytice, ale finanční dar v tom nebyl,“ vysvětlil pro prachatickoNEWS.CZ vedoucí městského odboru vnitřních věcí Roman Rypáček s tím, že zapojení Prachatic do programu bude muset schválit ještě krajské zastupitelstvo. „Předpokládáme, že od příštího vítání občánků už by to mohlo být zavedeno,“ dodal Roman Rypáček.

Krajský dotační program běží už od letošního března a kraj na něj vyčlenil na tři roky šedesát milionů korun. „Nový dotační program je racionální cestou k ocenění našich občanů za to, že zde žijí, pracují a zakládají rodiny. Zároveň tímto způsobem pomůžeme obcím, aby z nich lidé neutíkali do větších měst,“ uvedl před rokem při schvalování programu hejtman Martin Kuba.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Malý chlapec na bobech vjel do silnice a srazil se s VW Touareg

OBRAZEM: O čokoládové odpoledne volarské knihovny byl zájem

Na kradeném kole přijel do restaurace, kde nezaplatil za oběd

Otec a syn si všimli neobvyklých stop a pomohli těžce raněnému

OBRAZEM: K adventu patří zabíjačka nebo alespoň vepřové hody

Pachatele vloupání do prodejny u Penny chytli prachatičtí strážníci

Tohoto muže přistihla žena ve svém bytě při krádeži. Znáte ho?

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena