zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  V případu tragické srážky na šumavské sjezdovce padlo obvinění

ŠUMAVA - 26/7 2022 - 11:02 – Muž, který se v březnu srazil na sjezdovce se znalcem Šumavy Emilem Kintzlem byl obviněn z usmrcení z nedbalosti.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

Spisovatel, milovník a znalec Šumavy a svého druhu novodobá šumavská legenda Emil Kintzl lyžoval letos 12. března dopoledne na sjezdovce u Kašperských hor. A před jedenáctou hodinou se tu srazil s dalším lyžařem. Utrpěl přitom těžká zranění, se kterými byl převezen leteckou záchrannou službou do nemocnice, kde po dvou dnech zemřel.

Vyšetřování tragické nehody měli na starosti kriminalisté klatovského územního odboru Policie ČR. Ti si vyžádali zejména soudní pitvu a pracovali i s posudky znalců v oborech zdravotnictví a lyžování a také s výpověďmi svědků. A právě na základě závěrů znalců a pitvy obvinili dvaapadesátiletého muže, který se s osmaosmdesátiletým Emilem Kintzlem srazil.

„Podle znaleckého posudku podezřelý muž porušil tři pravidla vydaná Mezinárodní lyžařskou federací FIS, která jsou pro lyžaře na sjezdových tratích závazná,“ řekla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová. Která konkrétní pravidla muž porušil, ale policie neuvedla.

Policisté pak neuvedli ani to, podle jakého odstavce paragrafu 143 trestního zákoníku případ posuzují a není tak jasné, jak velký trest stíhanému muži hrozí. V prvním odstavci jsou to až tři roky a ve třetím až osm let ve vězení.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Má ceny za vibrátor i tramvaj a bude vystavovat v Prachaticích

Muž z Vimperska objednal traktor i s dopravou a přišel o 160 000

OBRAZEM: Ve Volarech se vzpomínalo na legendu Emila Kintzla

Krádeže nářadí se množí. Další zmizelo ze zaparkovaného auta

Hradlový most přes Vydru je po rekonstrukci a voní modřínem

Dvaadvacátý ročník setkání dřevosochařů ve Vimperku se blíží

U Vimperka se čelně srazila auta. Nehoda má tragické následky

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena