Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Sezóna lenorského pečení začne netradičně už na Velikonoce

LENORA - 11/4 2022 - 20:05 – První letošní pečení ve veřejné peci v Lenoře bude mít premiérově velikonoční atmosféru a přinese voňavé překvapení.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Sezóna veřejného pečení chleba, placek a housek začíná v Lenoře tradičně poslední sobotu v dubnu. Letos se ale rozhodl veřejný pekař Miroslav Kutlák pro změnu, která je novinkou. Poprvé se tu tak bude péct na Velikonoce v sobotu 16. dubna od devíti do třinácti hodin.

Velikonoční pečení přitom určitě nabídne i netradiční sortiment. Co vše tu bude k ochutnání, je však zatím tajemstvím. „Co se bude péct, bude překvapení i pro mě. Myslím, že velikonoční pečení není špatný nápad – bude prodloužený víkend a lidé určitě budou mít zájem,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ lenorský starosta Antonín Chrapan.

Veřejnost tak bude moct v sobotu částečně dohnat, o co přišla v covidové době. I na zdejší pečení ve veřejné peci z 19. století se vztahovaly restrikce a před nimi tu byl provoz omezen kvůli výbuchu sousedního domu.

Navíc tu v posledních dvou letech dochází k předávání žezla veřejného pekaře, které od místního dlouholetého pekaře Augustina Sobotoviče přebírá Miroslav Kutlák. Recepty na zdejší vyhlášené placky, housky a chleba se však nemění a jsou zárukou pochutnání a garancí toho, že se sem vždy vyplatí vyrazit.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Přemýšlíte o změně zaměstnání nebo hledáte první zkušenosti?

Netolickou ulici v Bavorově čeká po Velikonocích rekonstrukce

Obrazy a sochy spojuje v Dolní bráně nejen figurální tvorba

Ve Smědči shořel sklad balíků slámy. Škoda dosáhla tří milionů

Arkády a dvůr Staré radnice čeká letos restaurování sgrafit

Severoameričtí Indiáni zahájili sezónu v Prachatickém muzeu

Zloděj se vloupal do nádrží tří traktorů a odnesl si bednu nářadí

Vimperský zámek přilákal po rekonstrukci bezmála 25 000 lidí

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena