Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na Zadově narazil malý lyžař do fotopointu. Letěl pro něj vrtulník

ZADOV - 14/2 2022 - 10:45 – S návratem lyžařů na hory přibývá i jejich úrazů. Tentokrát se na Zadově vážně zranil v neděli teprve desetiletý chlapec.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

 

Včera 13. února zhruba ve tři čtvrtě na čtyři odpoledne dostala Horská služba Šumava informaci o zraněném malém lyžaři. Desetiletého chlapce viděla obsluha zadovského lyžařského areálu ležet v místě, kde děti jezdí v boulích u fotopointu.

„Podle všeho chlapec v jízdě zřejmě trefil dřevěný sloupek, na kterém je fotopoint umístěn. Tomu nasvědčovalo i zranění, které utrpěl,“ popsal situaci Jan Ritter, zasahující člen Horské služby Šumava. Sloupek zasáhl chlapce v oblasti kyčelního kloubu a stehenní kosti.

Po konzultaci s dispečinkem záchranné služby byl pak na místo vyslán vrtulník letecké záchranné služby. „My jsme zatím chlapce, který byl velice statečný, ošetřili, nasadili mu vakuovou dlahu a umístili ho do vakuové matrace. Pak jsme jej připravili k šetrnému transportu,“ dodal Jan Ritter.

Vrtulník přistál na zadovském lyžařském stadionu a chlapce přepravil do nemocnice k dalšímu ošetření. Horská služba Šumava pak ještě k zásahu dodala ústy svého náčelníka Michala Janďury ocenění pro rodiče malého chlapce a několik návštěvníků areálu. A to za vzornou spolupráci při transportu malého lyžaře. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Konec básníků nehrozí, vystavují a ožívají také na internetu

Kde je Emil Kintzl, tam musí být Jan Fišer. A Jan Tláskal u klavíru

Leden opět vylepšil poměr počtu lidí bez práce a volných míst

Starou smuteční síň na hřbitově čeká obnova. Dostane i toalety

V pondělí začne uzavírka kvůli rekonstrukci parku a potrvá rok

Živá vila podpořila prodej Kralovy vily. Nakonec však neprošel

Obnova zámku začne být vidět i z dálky. Za dvě stě milionů korun

Tvořím, tedy jsem - Výtvarnice Zuzka Návarová v Zimní zahradě

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena