Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volary chystají lesní školku na Soumaráku. Těší se plné podpoře

VOLARY - 25/1 2022 - 10:35 – V budoucí lesní mateřské škole na Soumarském mostě by se v duchu moderních trendů kloubila výchova dětí s přírodou.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

 

Projekt je zatím ve stádiu zrodu. Autorkou myšlenky je ředitelka Mateřské školy Volary Michaela Dědičová. Přednesla ji v občanské diskusi na jednání volarského městského zastupitelstva. Zastupitele i veřejnost seznámila s vizí Lesní mateřské školy na Soumarském mostě. Podrobnosti k fungování lesní MŠ, v níž by děti trávily celý den v přírodě, se dále rozpracovávají.

Školka v lese už má ale jistou podporu z míst, kde se o ní bude rozhodovat. "Myšlenkou jsem pochopitelně nadšen a samozřejmě jsme, jako zřizovatel, poskytli paní ředitelce plnou součinnost při realizaci tohoto skvělého projektu," uvedl starosta Volar Vít Pavlík. "Poděkování patří i jednateli společnosti Městské lesy Volary Miroslavovi Řežábkovi, který myšlenku též podpořil, a začal vyhledávat ideální a bezpečné místo na pozemcích městských lesů pro vytvoření kvalitního zázemí lesní mateřské školy," dodal starosta. Myšlenku podpořili i volarští zastupitelé.

Volarská mateřská škola by tedy mohla mít nový typ předškolního vzdělávání a byla by první lesní mateřskou školou ve spojení s klasickou MŠ v Jihočeském kraji. Lesní mateřské školy na jihu Čech sice už jsou, převládají však soukromé nebo lesní kluby. Ty jsou ale často pro rodič cenově nedostupné.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Trh práce na Prachaticku začal zimu stejně jako před rokem

U školy roste pumptrack, u bazénu vznikne nové dětské hřiště

Kamion vjel na sněhu do kolony aut, Kodiaq trefil traktor s radlicí

Singltreková trať v Prachaticích se rozroste o další čtyři kilometry

Prachatické bleší trhy s KreBulem se ujaly a budou pokračovat

Policejní honička skončila nehodou. Řidiče z auta tahali násilím

Nový prachatický spolek vás vezme do Číny, Hebronu ale i KLDR

OBRAZEM: Se dvěma promile nezvládl jízdu po rovné silnici

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena