Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Množí se drobná vloupání. Z trafiky zmizely cigarety za 100 000

VIMPERK - 16/12 2021 - 15:22 – Ve Vimperku se v posledních týdnech odehrálo několik případů drobného vloupání. Naposledy včera byla terčem trafika.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

Včera 15. prosince byla v ranních hodinách někdy mezi druhou a pátou vykradena trafika v Kaplířově ulici. Zatím neznámý pachatel se do ní dostal násilím. „Odcizil různé tabákové výrobky, včetně mobilního telefonu a dalšího zboží, čímž poškozené organizaci způsobil škodu za nejméně 100 000 korun,“ řekla dnes prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Na místo byl povolán i kriminalistický technik a police požádala případné svědky, aby se jí přihlásili buď osobně na Obvodním oddělení ve Vimperku, ul. 1. máje 73/7 nebo telefonicky na čísle 974 236 800 či prostřednictvím tísňové linky 158.

V krátké době jde už o třetí případ drobného vloupání a krádeže ve Vimperku, o kterém policie informovala. Na přelomu listopadu a prosince tu zmizely ze sklepa jednoho z panelových domů vánoční dárky pro děti. Majitelka odhadla jejich hodnotu na sedm tisíc korun.
A od začátku tohoto týdne vyšetřují vimperští policisté také vloupání do jednoho z místních bufetů. Zatím neznámý zloděj ho vykradl z neděle na pondělí 13. prosince. „Z poličky zde odcizil tři kusy balení ovocného čaje a osm kusů smetany do kávy. Pachatel poškozením skleněné výplně okna a krádeží zboží způsobil majiteli škodu za nejméně 1 100 korun,“ řekla Martina Joklová. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Rovníkovou Afrikou s Ivo Grabmüllerem za horskými gorilami

Vimperský urnový háj dostal důstojnější chodníky a osvětlení

Rekonstrukce Štěpánčina parku by mohla začít konečně v únoru

Osmnáctiletý řidič vyjel do protisměru. Spolujezdkyně nepřežila

Gymnazisté spojili sílu slova a hudby na pomoc Jakoubkovi

Studentkám U3V přednášely špičky hospodářské a agrární komory

Ve Vimperku už na řidiče nečeká žádné zdržení kvůli uzavírkám

Třetí adventní neděle přinese letošní poslední bleší trh KreBulu

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena