Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Letní kino bude nakonec výrazně levnější, než se očekávalo

PRACHATICE - 16/11 2021 - 11:11 – Cena za rekonstrukci prachatického letního kina nebude 60 milionů korun, o kterých mluvily původní odhady.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

Když letos na začátku roku hlasovalo prachatické zastupitelstvo o uvolnění peněz na rekonstrukci letního kina na multifunkční venkovní kulturní zařízení, uvolnili zastupitelé z rezervy 60 000 000 korun. Takový byl tehdejší odhad projektantů. Několik věcí ale práce pro město o pětinu zlevní.

Nejvíce radnici pomůže stanovisko daňové poradkyně, že se městu vrátí z této investice DPH. To cenu sníží o deset milionů korun. A také výběrové řízení přineslo nižší než odhadovanou cenu. „Myslím, že bychom se mohli vejít do sumy čtyřicet osm milionů korun i s audio a promítací technikou,“ řekl pro prachatickoNEWS.CZ starosta Martin Malý.

Cena byla jedním z hlavních důvodů kritiky této investice ze strany velké části veřejnosti. Suma zatím není konečná i proto, že dodavatel prací město žádá o její navýšení kvůli nečekanému nárůstu cen stavebních materiálů – hlavně železa. Město to zatím odmítá, ale teoreticky by kvůli tomu mohlo dojít i k soudnímu sporu.

Podle informací od starosty má město k dispozici poměrně jasné stanovisko svého právníka ke smlouvě s dodavatelem, že navýšení kvůli cenám materiálů smlouva nedovoluje. A také má stanovisko právního odborníka na výběrová řízení, že ani podmínky výběrového řízení zvýšení ceny díla neumožňují. Stanovisko právníka dodavatelské firmy je ale opačné a jednání se vlečou bez výsledku už několik měsíců.

 
 

ZPRÁVY

 
     
  Z Kodiaqu zaparkovaného na sídlišti zmizelo 120 kartónů cigaret

Autor Winterbergovy poslední cesty J. Rudiš už je Vimperákem

Výtvarné SALVE Prachatice prodchnulo chodby krajského úřadu

OBRAZEM: Hasiči likvidovali celý den požár velkého stohu slámy

OBRAZEM: U Hracholusek vzplál nad ránem velký stoh slámy

Zahájení rekonstrukce Štěpánčina parku se prozatím odkládá

Do prachatického divadla se vrací předplatné a s ním i publikum

V půjčeném autě ukradl desítky tisíc korun a řídil ho přes zákaz

GLOSA: Nejlidnatější část Prachatic a hřbitov spojují nové schody

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena