Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Zjisti, co školy nabízí ke studiu na burze škol v Národním domě!

PRACHATICKO – placená inzerce – Burza škol v prachatickém Národním domě pomůže žákům s výběrem jejich dalšího vzdělávání.

      

   Jihočeská hospodářská komora  

  

Jihočeská hospodářská komora spolu s partnery opět připravuje podzimní burzy škol, které mají žákům pomoci s výběrem dalšího vzdělávání. Na burzách se kromě středních škol a odborných učilišť tradičně prezentují i firmy, které často se středními školami spolupracují a zapojují se do výuky. Výstavy škol jsou tak příležitostí k získání informací o přijímacích zkouškách, nabízených oborech, mimoškolních aktivitách či dalším uplatnění absolventů.

 „Velkou výhodou burzy je to, že se žáci s rodiči v jeden den a na jednom místě mohou dozvědět podstatné informace o vybraných oborech, na které zvažují podat přihlášku, a zároveň mají možnost získané informace mezi sebou porovnat. Osobní kontakt s učitelem či zástupcem školy tak hraje zásadní roli při konečném rozhodování deváťáků,“ vysvětluje Kateřina Třísková z Jihočeské hospodářské komory, která připravuje burzu škol v Prachaticích na 3. listopadu.

„V loňském roce, kdy se nám kvůli covidovým opatřením podařilo zrealizovat prezenčně pouze jednu burzu škol, se nám potvrdilo, jak moc jsou burzy škol důležité. A to nejen pro žáky základních škol, kteří si tak snadněji hledají obor a střední školu, na kterou se budou hlásit, ale i pro školy, jež se na burzách prezentují,“ říká Luděk Keist, ředitel Jihočeské hospodářské komory.

V rámci jednotlivých výstav se budou prezentovat i jihočeští zaměstnavatelé, kteří se školami často spolupracují a žáky v rámci praxí a různých projektů zapojují do pracovních aktivit již během studia. Díky tomu se mohou návštěvníci těšit na mnohé ukázky z praxe přímo od zástupců firem. Své předvedou, ale i samotní středoškoláci z prezentujících škol a učilišť, kteří na burzách představí nabyté zkušenosti z vyučování či praxí ve firmách.

Více informací o jednotlivých termínech burz, ale i možnostech, jak se jihočeské školy a zaměstnavatelé mohou prezentovat, získají zájemci na vytvořeném webu www.burzyskol.cz.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Policie varuje chataře. Škoda po dalším vloupání je 34 000 korun

Cestu chodců na lázně má vyřešit přecházení nad křižovatkou

Kratochvíle zve na slunný a barvami podzimu hrající závěr sezóny

Ze šesti aut ve skladovací hale zmizela litá kola a autorádia

Cyklostezka u Černé v Pošumaví získala prestižní cenu

Výstava k výročí prvního světce USA, narozeného v Prachaticích

Prachatičtí lesníci zakázali na šest týdnů vstup do městských lesů

OBRAZEM: Bleší trh v KreBulu usnadní život nejen postiženým

Klavírní pedagog Jan Tláskal představil Chopina a Schumanna

Také trh práce na Prachaticku čeká na další oživování ekonomik

KIS zrušily dvě představení. Ztratily Prachatice zájem o divadlo?

V době pobytu v nemocnici vykradli seniorce doma dvě kasičky

Investice do důstojnější podoby vimperského hřbitova pokročily

Klarinety oceněné dvaadvaceti zlaty zahrají ke svým narozeninám

Festival Šumava litera zní opět ozvěnou hlasů pro oblíbené knihy

Rok a tři čtvrtě prodávali na Prachaticku pervitin a marihuanu

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena