Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Také trh práce na Prachaticku čeká na další oživování ekonomik

PRACHATICKO - 21/10 2021 - 11:46 – Míra nezaměstnanosti na Prachaticku začala stagnovat a zdá se, že trh práce čeká na další oživení autoprůmyslu.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Už tři měsíce v řadě je situace na pracovním trhu na Prachaticku stabilní. Na konci července u nás bylo bez práce 782 lidí, na konci srpna 786 a na konci září 799. A volných míst bylo v červenci 2088, v srpnu 2014 a v září 2038. Míra nezaměstnanosti pak byla po celé tyto tři měsíce rovná dvě procenta.

I vzhledem ke zprávám z domácí a světové ekonomiky se zdá, že se na trhu práce také na Prachaticku čeká hlavně na rozjezd průmyslu. Největší zaměstnavatelé našeho regionu jsou napojeni hodně na automobilový průmysl, který trápí nedostatek čipů a další sekundární dopady drastických lockdownů ve světě.

Na jednu stranu se tak na trhu práce v některých segmentech čeká na další vývoj, ale také se zdá, že panuje obecné přesvědčení či naděje, že další vývoj bude pozitivní a přijde opětovný růst ekonomiky u nás, v Evropě i ve světě. Zatím ale rychlé oživení brzdí zpoždění výroby, světové problémy s dopravou zboží i nejasnost toho, jak se budou chovat vlády v zimě, co se týče covidových restrikcí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

KIS zrušily dvě představení. Ztratily Prachatice zájem o divadlo?

V době pobytu v nemocnici vykradli seniorce doma dvě kasičky

Investice do důstojnější podoby vimperského hřbitova pokročily

Klarinety oceněné dvaadvaceti zlaty zahrají ke svým narozeninám

Festival Šumava litera zní opět ozvěnou hlasů pro oblíbené knihy

Rok a tři čtvrtě prodávali na Prachaticku pervitin a marihuanu

OBRAZEM: Unikátní muzeum slaví s novou obří maketou cirkusu

 
 

TOPlist

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena