Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperk zavře další úsek ulice 1. máje a předchozí naopak otevře

VIMPERK - 25/8 2021 - 11:36 – Rekonstrukce vimperské ulice 1. máje se ve čtvrtek přehoupne do poslední fáze. Uzavřen tu bude úsek od školy k poště.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperská radnice, která do rekonstrukce investuje zhruba sedmdesát milionů korun, otevře ve čtvrtek 26. srpna opravený sto padesát metrů dlouhý úsek od sídla národního parku ke škole TGM. A naopak ve stejný den uzavře úsek od školy k poště. „Objízdná trasa pro tuto etapu vede obousměrně ulicí 1. máje, Sušická, Nádražní, Pražská, Kaplířova a Sadová. Zhruba devadesátimetrový úsek by měl být hotový do poloviny prosince letošního roku,“ vysvětlila Lenka Pechoušková z vimperské radnice.

Ulice 1. máje patří k páteřním komunikacím Vimperka. Proto její uzavírka komplikuje výrazně provoz ve městě. Radnice na její obnovu získala dotaci pět milionů korun od státu a tři miliony korun od Jihočeského kraje. Příprava trvala pět let. „Pro naše město je to zatím největší investiční akce v jeho historii. Cílem je z hlavní páteřní komunikace udělat bezpečný, moderní a funkční veřejný prostor, navazující na historii s moderními prvky. Při zpracování projektu byl kladen důraz na bezpečnost chodců,“ dodala k investici starostka Jaroslava Martanová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

Také Prachatice začaly pracovat na novém logu a visuálním stylu

Vandal nadělal hluboké rýhy po celém obvodu laku Škody Superb

Hledače vltavínů chytili v noci s lopatou, cepínem a zákazem

Na pumpě padlo nad ránem několik ran a kopů. Hledá se pachatel

OBRAZEM: Cesta na zámek a za přáteli splnila malý lidský sen

S kradenou kartou stihl patnáctkrát zaplatit. Nakonec ale neunikl

ROBERT ZEMAN: Nová zahrádkářská kolonie může být přínosem

TOPlist

 
 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena