ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Začal dvacátý ročník pasování na čtenáře

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Tradiční a oblíbenou akci Městské knihovny Prachatice zažilo již dvacet ročníků prachatických prvňáčků! Letos pasujeme na dvě etapy.

# Sobota 1/6 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Lucie Jiraňová - Městská knihovna Prachatice

 Ve čtvrtek 30. května byly pasovány děti ze ZŠ Zlatá stezka 240 a ZŠ Národní. Pasovací žezlo tentokrát vzala do ruky spisovatelka Miluše Vítečková - autorka básnických sbírek pro děti předškolního a mladšího školního věku, jejíž verše našly místo i v čítankách pro první stupeň základních škol. Paní spisovatelka je současně autorkou odborných publikací pro budoucí pedagogy.

Malí čtenáři se s paní spisovatelkou setkali již při dopoledních besedách v knihovně a v ZŠ Národní. Ke vstupu mezi velké čtenáře dětem pak pogratuloval také pan starosta Jan Bauer, z jehož rukou děti obdržely pasovací glejt. Od prachatické víly Majolenky dostali malí čtenáři odznáček a od knihovnic oddělení pro děti a mládež knížku.

Slavnostnímu pasování přihlížela také ředitelka Městské knihovny Prachatice Hana Mrázová, ředitelky škol Lenka Králová a Hana Bolková a také vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Martina Klinecká. Programem děti i jejich rodiče provázel Petr Kolín.

Pro inspiraci si přijela z německého Freyungu ředitelka okresní knihovny paní Michaela Benzinger s kolegyní. Ve čtvrtek 19. září se letos podruhé rozezní knihovnická fanfára a za bubnování pochodu nastoupí na své slavnostní pasování děti ze ZŠ Vodňanská a ZŠ Zlatá stezka 387.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky