ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Nerudovka pořádala přebor stavebních škol

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Opět po roce jsme se sešli na Šumavě na atletickém přeboru, který pořádala Střední škola a Základní škola Vimperk zvaná Nerudovka.

# Pátek 31/5 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Text: Josef Frnka, organizátor přeboru

Foto: Jitka Hyksová a Stanislav Falář

V úterý 21. května pořádala Střední škola a Základní škola Vimperk pod záštitou Odborového svazu Stavba ČR již třetí ročník atletického přeboru středních stavebních škol ČR. Přebor se konal na atletickém stadionu ve Vimperku od devíti hodin.

Soutěže se zúčastnil tým Nerudovky ze Střední školy a Základní školy Vimperk, dále týmy z Chomutova, Teplic, Ústí nad Labem a nově i z Českých Budějovic. Závod slavnostně zahájil organizátor soutěže Josef Frnka, který všechny přivítal a předal slovo řediteli SŠ a ZŠ Vimperk Petru Žuravskému. Soutěžící dále pozdravila zástupkyně města Vimperk Renata Samohejlová. Přeborem provázel a sportovní výsledky komentoval Václav Heinzl. V úvodu zahrál žák naší Nerudovky Jan Krejsa státní hymnu na trubku.

Své síly změřili závodníci opět v těchto disciplínách – běh na 100, 400 a 1500 m, skok daleký, skok vysoký, vrh koulí a na závěr ve štafetách 400x300x200x100 metrů. I přes zataženou oblohu počasí vydrželo a nepršelo. V přestávkách mezi disciplínami je čekalo sportovce malé občerstvení (pití a buchty).

Sportovci z Chomutova tentokrát předvedli nejlepší formu mezi zúčastněnými středními školami a celkově se umístili na prvním místě. Druhou příčku obsadil nováček přeboru – družstvo z Českých Budějovic, třetí místo obsadili závodníci z Ústí, bramborové místo sportovci naší Nerudovky Vimperk a pátou příčku statečně obhájilo družstvo sportovců z Teplic.

Žák Jan Krejsa provázel také slavnostní fanfárou oceňované sportovce na stupně vítězů. V závěru zazněla v jeho podání píseň Šumava, kterou jsme se rozloučili.

SOŠE a S, OA a SZŠ, Chomutov, o.p. 112 b.
SŠ polytechnická České Budějovice 87 b.
SPŠS a SOŠST Ústí nad Labem 61 b.
SŠ A ZŠ NERUDOVA 55 b.
SŠ stavební a strojní TEPLICE 38 b.
Kompletní výsledky přeboru ZDE

Všichni účastníci závodu byli spokojeni a odváželi si kromě medailí a věcných cen pěkné sportovní zážitky. Atletický přebor se vydařil, počasí nám přálo a jsem hrdý na všechny sportovce za sportovní výkony a reprezentace svých škol. Rád bych také poděkoval za pomoc při přípravě a organizaci závodu Lence Heiderové, Jitce Hyksové, Václavu Heinzlovi, paní kuchařkám naší školy za přípravu občerstvení a výborného oběda a na závěr našemu družstvu s paní učitelkou.

Děkujeme partnerům:
OS Stavba ČR
Město Vimperk – dárkové předměty a poskytnutí zázemí na sportovišti
SportSoft spol. s r. o. – profesionální čipová časomíra a výsledkový servis

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky