ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Kdo letos uspěl na soutěži mladých cyklistů?

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - V úterý 14. května se v areálu Domu dětí a mládeže Prachatice konalo oblastní kolo dalšího ročníku Dopravní soutěže mladých cyklistů.

# Čtvrtek 16/5 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Renata Jandová - vedoucí pracoviště DDM Prachatice

Soutěže se účastnilo sedm škol prachatické a vimperské oblasti, jejichž žáci soutěžili ve dvou věkových kategoriích. Opět byly připraveny čtyři disciplíny – jízda zručnosti, první pomoc, jízda podle pravidel na dopravním hřišti a test z pravidel silničního provozu.

Děti soutěžily jednak za své družstvo a jednak samy za sebe, jelikož po skončení soutěže je vyhlašováno i šest nejlepších jednotlivců (tři chlapci a tři dívky) v každé kategorii. Každý hodnocený jednotlivec si odnesl diplom a hodnotné věcné ceny věnované městy Prachatice a Vimperk. Nejlepší družstva získala navíc medaile a poháry, které věnoval BESIP a Jihočeský kraj. Vítězné družstvo každé kategorie postupuje do krajského kola soutěže.

Vítězem v obou kategoriích se stala základní škola ze Šumavských Hoštic. V mladší kategorii se na druhém místě umístila Základní škola a mateřská škola Vacov, na třetím místě pak Základní škola Smetanova Vimperk. V kategorii starší druhé místo získala prachatická ZŠ a Montessori MŠ Národní, třetí místo patří Základní a mateřské škole Vacov. Celému dopoledni přálo počasí a soutěž se nesla ve velmi pohodovém duchu.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky