ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Montessori zažilo knižní swap se spisovatelem

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Třídy fungující na Národce podle montessori pedagogiky absolvovaly před několika dny první knižní swap i s besedou se spisovatelem a literární kavárnou.

# Čtvrtek 16/5 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Slávka Vinšová - vedoucí ekotýmu a asistentka

Na swap děti nosily již měsíc předem knihy, které by jim doma zbytečně ležely. Nyní knihy dostaly druhou šanci udělat radost dalším čtenářům. Swap je – pro ty, kteří to slovo neznají – výměna. Obvykle jde o výměnu oblečení, ale měnit je možné samozřejmě cokoliv. Knížky nebo oblečení jeden přinese, druhý odnese, nic se neplatí.

Na akci přijal pozvání pedagog a zároveň spisovatel dětských knížek David Jan Žák. Přečetl nám celkem tři ukázky. Dvě z jeho starších knih a třetí z jeho zatím poslední vydané knihy Kdo krade sny? Čtení pana spisovatele bylo prokládáno čtením dětí, které četly jednak úryvky knih svých oblíbených autorů, tak i svoje vlastní literární díla.

Na závěr čtení jsme ještě stihly krátkou besedu s panem spisovatelem a pak už následovala literární kavárna ve spolupráci s montessori devátou třídou. Během pochutnávání na lahůdkách z literární kavárny si děti mohly vybírat knihy a odnést si je poté domů. Literární kavárna v dětech vyvolala zájem o čtení bez nutnosti nakupovat stále nové knihy.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky