ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

V Zahrádce jsme začínali tříděním odpadu

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Duben byl u nás v prachatické mateřské škole Zahrádka ve znamení ekologie, poznávání vesmíru a také čarodějnických pokusů.

# Sobota 11/5 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Barbora Škabroudová a kolektiv MŠ Zahradní

Den Země, který připadá na 22. dubna, je důležité si každý rok připomínat. Proto jsme se společně s dětmi věnovali nejrůznějším činnostem týkajících se péče o naši planetu. Děti si vyzkoušely například třídění odpadu u opravdových kontejnerů a měly z toho velký zážitek. Také vědí, že je důležité chovat se zodpovědně k přírodě a celé Zemi. Naučily se, že je důležité šetřit vodou, pečovat o zvířata a rostliny.

Tímto tématem jsme přirozeně navázali na další, a to Vesmír. Téma, které je zajímavé pro všechny děti. Děti se seznámily s globusem a prohlížely si spoustu knížek. Seznámili jsme s celou sluneční soustavou a čekal nás jeden velký zážitek, na který se každý rok moc těšíme.

Starší děti vyrazily 24. dubna autobusem do Českých Budějovic do Planetária. Tam byly seznámeny s objekty denní i noční oblohy (Slunce, Měsíc, planety, hvězdy). Děti měly možnost se samy zapojit do hledání hvězd a souhvězdí nočního nebe. Byl to moc hezký výlet a po návratu o něm děti vyprávěly mladším kamarádům.

Poslední dubnový týden jsme si užili spoustu legrace. Věnovali jsme ho tradici pálení čarodějnic a stavění máje. S dětmi jsme vařili čarodějné lektvary, dělali různé pokusy nebo třeba létali na koštěti. - Byl to měsíc plný zážitků a poznávání. A v květnu tomu nebude jinak. Těšíme se na svátek všech maminek, návštěvu Policie a mnoho dalšího.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky