ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Seniorpoint hostí v květnu druhé Obrázky z lásky

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Se začátkem května začala v prachatickém seniorpointu v rámci Roku dovedností nová výstava. Po vernisáži následoval kurz kresby a také soutěž.

# Sobota 11/5 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Hana Rabenhauptová, Město Prachatice

Ve středu 1. května začala v domě Křižovatka u parku měsíční výstava obrázků Jitky Sedlecké s názvem Obrázky z lásky podruhé. Kamarádi, přátelé, senioři, rodiče s dětmi přišli a dobře se bavili. Jitka Sedlecká byla dojata uspořádáním výstavy, kde se objevily jak její klasické obrázky, tak obrazy, malby, ale našla se i chvíle na její další tvorbu, kterou jsou básně, které se zde zarecitovaly.

Obrázky maluje z lásky k dětem (s kterými prožila celý svůj produktivní věk – učitelka mateřské školy), z lásky k přátelům (píše a maluje osobní přáníčka), z lásky k sousedům (zdobí chodbu a pravidelně obměňuje obrázky na nástěnku při vstupu do domu), z lásky k lidem (na požádání zpracuje dílka do SeniorPoint Pressu, baráčníkům na přání, či maluje vajíčka s texty na výstavu seniorů pro organizace Senioři ČR, MO Prachatice).

Po vernisáži byl do programu zařazen i kurz kresby. Autorka výstavy a lektorka nejprve na velké ploše pro všechny namalovala malou ukázku a poté hovořila o tom, s čím ráda maluje, na čem kdy a kde maluje, kde bere inspiraci. Všichni přítomní dostali bílá vystřižená srdce a téměř všichni na ně namalovali „kopie“ námětů obrázků Jitky Sedlecké.

V závěru došlo i na hodnocení a odměny za odevzdané práce. Hodnotila autorka, kurátorka výstavy a ředitel společnosti KreBul. Přijďte se i vy, především s vašimi dětmi, podívat a třeba si zkusit obdobný obrázek nebo si vymalovat ty, které tam byly zanechány. Otevřeno je tu denně od 10:00 do 17:00 hodin nebo na objednání.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky