ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Duben přichystal Paraplíčku spoustu zábavy

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Duben byl v naší prachatické školce plný radosti a vzrušení, když se děti zapojily do různých aktivit a akcí, které jim zanechaly široké úsměvy na tvářích. 

# Středa 8/5 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Marika Šmajclová, Martina Lišková a kolektiv MŠ

Jednou z nejoblíbenějších akcí bylo cvičení jógy se Sítou. Děti si vychutnaly relaxaci a pohyb s touto oblíbenou instruktorkou jógy, která je naučila jednoduchým cvikům a dechovým technikám. Další zásadní událostí byl Tematický den s názvem Den Země 22. dubna. Během tohoto dne se děti učily o ekologii, péči o životní prostředí a recyklaci.

Program plný stanovišť zorganizovala Štěpánka Machová – Žižková a Martina Lišková. Na úvod jsme si zazpívali písničku Chválím tě Země má, následovalo plnění úkolů od poznávání přírodnin pomocí hmatových sáčků, k rozlišování, co je pro naši Zemi správné a co jí zase škodí až po upevňování poznatků o znalostech třídění odpadků. Krásné dopoledne jsme si moc užili.

Návštěva městské policie ve školce byla pro děti velkým zážitkem. Strážníci se s dětmi podělili o základní pravidla bezpečnosti, ukázali jim své vybavení a vysvětlili, jak policie pomáhá lidem ve městě. V den čarodějnického reje se děti ze třetí třídy proměnily ve skutečné čarodějnické bytosti. V kostýmech kouzelníků a čarodějnic si užily spoustu her, soutěží a překvapení.

Pod taktovkou pedagožky Klaudie Pospíšilové se uskutečnila Hudební výchova, která se stala jednou z nejoblíbenějších aktivit měsíce. Děti se setkaly s hudbou různých žánrů, objevovaly různé hudební nástroje a učily se rytmu. Bylo úžasné vidět, jak se děti ponořily do světa hudby. Jejich nadšení a radost ze hry a zpěvu byla nakažlivá.

Duben ve školce Paraplíčku byl skvělým měsícem plným zábavy, učení a nezapomenutelných zážitků pro všechny děti. Těšíme se na další měsíce plné nových dobrodružství!

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky