ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Duben začal v mateřské škole na Skalce s jógou

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Jaro se nám přehouplo skoro do léta - alespoň teploty takové byly, a tak jsme se ve školce na Skalce moc neohřáli a vyrazili jsme poznávat svět.

# Středa 1/5 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Petra Jeřábek Singerová, MŠ Prachatice - Skalka

Než vám o tom ale začnu vyprávět, slíbila jsem, že prozradím, kolik vajíček se objevilo na našem SKALKOVÉM VAJÍČKOVNÍKU o Velikonocích? Bylo jich přesně 84, a my děkujeme všem dětem, které se do zdobení zapojily.

V dubnu první třídu navštívila se svým programem Síta Rojová a ukázala dětem, co je to JÓGA. Poté se děti učily poznávat dopravu a dopravní situace, aby nebyly venku zaskočeni. Ve druhé třídě děti oslavily několikery narozeniny a svátky a vyrazily se podívat do městské knihovny. Mnozí zde byli poprvé v životě, a ani se jim odtud nechtělo odejít.

Třetí třída šla navštívit květinářství, kde to barvami jen hýřilo. Poté se děti věnovaly úklidu lesa, a také navštívily knihovnu. Když se ve městě objevil cirkus, děti s paní učitelkami ho šly obhlédnout. Čtvrtá třída měla téma květin a tak navštívila nedaleké zahradnictví, potom probírali téma povolání a policie, navštívili poštu a nakonec je ve školce navštívila dentální hygienistka a ukázala všem, jak si mají správně čistit zoubky. Pátá třída měla na programu Dřípatku - papírové hrátky - výrobu papíru. Navštívila hasiče a měla také ukázku policie.

A co nás čeká v květnu? Nechme se překvapit...

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky