ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Montessori žáci jeli na Den Země do Kabinetu

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Den Země se žáci prachatické Národky z montessori Ekotýmu a třídy Nirvana rozhodli oslavit návštěvou Kabinetu v Českých Budějovicích.

# Čtvrtek 25/4 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Napsal Max Reitinger a děti ze třídy Nirvána

Pokud si představíte klasický školní kabinet, který bývá přeplněn vycpanými zvířaty, učebnicemi, kostlivcem a dalšími pomůckami, nebudete daleko od pravdy. Toto však byl trochu jiný Kabinet. Centrum, které sbírá různé předměty - nábytek, látky, nádobí - a ty pak renovuje a znovu je dává do oběhu. Možná jste již slyšeli také název re-use centrum.

Nadchlo nás, že budova Kabinetu je velmi útulná a každý kout má své uplatnění. Rádi jsme využili možnosti občerstvení a odpočinku. Moc se nám líbil apartmán vybavený zrekonstruovaným nábytkem. Poslechli jsme si povídaní Dany Kalistové – zakladatelky Kabinetu.

Dověděli jsme se o existenci paní Plyšákové, která uzdravuje poškozené hračky. V obchůdku jsme nakoupili různé předměty - knihy, kšiltovku, brýle, oblečení - ale například i zajíce v pytli - vše samozřejmě za výhodnou cenu. Navštívili jsme také dílnu, kde se nábytek renovuje a překvapilo nás, že za den se starého laku zbaví dvě židle.

V Kabinetu se nám moc líbilo a paní doktorku Plyšákovou rozhodně plánujeme pozvat do naší školy.

Napsal Max Reitinger a děti ze třídy Nirvána  

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky