ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Děti z Krumlovské nejen poznávaly povolání

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Začátek jara v prachatické mateřské škole v Krumlovské ulici přinesl také vynášení Morany, přípravu na zápisy do škol a milé setkání s přírodou.

# Středa 24/4 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY
Klára Černá a Lenka Prášková MŠ Krumlovská

Když se dětí zeptáme, čím by jednou chtěly být, co myslíte, že uslyšíme? Nejčastěji to bude: policistou, hasičem, řidičem sanitky, učitelkou, traktoristou, popelářem, zmrzlinářkou nebo květinářkou. I v naší MŠ se mohly děti s některými profesemi blíže seznámit.

Na návštěvě u nás byli jak záchranáři, tak i policisté. Děti důkladně prozkoumaly sanitku, vyzkoušely si, jaké to je mít na noze dlahu, poslouchat ozvy srdce nebo ovázat kamarádovi ruku. Další zajímavá návštěva byla z prachatické městské policie. Děti si zblízka prohlédly policejní auto a „osahaly“ si dokonce i služební pistoli.

Nakonec děti vyrazily do Prima Agri, kde si pro změnu prohlédly traktory, poměřily se s tím největším z nich a dozvěděly se, k čemu všemu je traktoristé využívají. Během vycházek se pak děti setkávaly s prací stavbařů, cestářů nebo řidičů. A my s radostí zjišťujeme, co vše už děti znají a promítají si to i do svých námětových her v MŠ.

Naším dalším úkolem bylo přivítat jaro. To jsme udělali zcela tradičně – vhozením Morany do potoka. Kousek živé jarní přírody nám naopak do naší školky přinesla paní učitelka Lenka. Děti se mohly potěšit z čerstvě vylíhlých kuřátek a housátek. Ale co až vyrostou? Určitě se jim bude hodit krásný kurník, který pro ně vyrobily děti ze 4. třídy. Vše zajímavé o včelkách a jejich životě jsme se dozvěděli v naučném programu na Dřípatce.

A to ještě není všechno. Mezitím vším se více než čtyřicet předškoláků spolu se svými rodiči vyzkoušelo zápis nanečisto a týden na to se jako budoucí školáci zapsali do základních škol v Prachaticích. Nemálo akcí nás ještě do prázdnin čeká a my už se na ně těšíme. A i když nám momentálně počasí moc radosti nedělá, tak my to nevzdáme – krásné jaro!

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky