ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Jaro přineslo mažoretkám Minima kupu medailí

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Husinecko-prachatické mažoretky Minima prožily letos na jaře poměrně náročný, ale také velmi úspěšný, start nové soutěžní sezóny.

# Pátek 19/4 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Dana Kubíčková, Mažoretky Minima

Mažoretkám Minima odstartovala soutěžní sezóna v neděli 24. března kvalifikačním kolem MČR v mažoretkovém sportu v Chotěboři. V soutěžním kolotoči pak byla na řadě nepostupová pohárová soutěž v Blatné a další kvalifikační kolo spojené s kolem semifinálovým v Radotíně.

Mažoretky z týmu Minima, ve kterém pracují děvčata z Husince a Prachatic, vynaložily hodně úsilí při přípravě na tyto soutěže. Nacvičily celkem dvaadvacet různých formací sóly počínaje, přes dua, tria, miniformace až po formaci skupinovou. A jak se jim dařilo?

Získaly dvakrát první místo v kvalifikaci – v disciplíně mix kadetky duo ho vybojovaly Stella Halabrínová a Laura Sadílková a v pódiové sestavě classic baton juniorky celá skupina. Druhé místo si z kvalifikace odváží také seniorská miniformace s náčiním mix ve složení Natalie Řeháková, Zuzana Hrdličková, Sofie Talafousová, Lucie Špaková, Marie Anna Ulejová, Marie Kukačková a Zuzana Nedvědová.

Zuzana Nedvědová a Marie Kukačková získaly ještě třetí místo v disciplíně duo seniorky s náčiním flag. Další umístění byla ve velké škále žebříčku soutěžících – vždy záleží na tom, jak se děvčatům v daný moment povede, jak zvládnou trému a jak velká je konkurence. Výborné je umístění od prvního do šestého místa.

A právě šesté místo získaly mažoretky se seniorskou miniformací s náčiním flag, kterou zatančily na skladbu Bedřicha Smetany Vltava. Na kvalifikační kola navazovalo v některých disciplínách kolo semifinálové. Úspěšnou disciplínou byla disciplína sólo seniorky s náčiním flag, kde jsme v semifinále měly na stupínku vítězů hned dva zástupce.

Vítězkou semifinálového kola se stala Marie Kukačková a třetí místo získala Zuzana Nedvědová. Zuzka zároveň vybojovala v seniorské věkové kategorii čtvrté místo v sóle 2 baton a šesté místo v sóle baton, kde je konkurence velmi vysoká. Duo baton seniorky v podání Marie Kukačkové a Zuzany Nedvědové obsadilo krásné osmé místo.

Uvidíme, jak dopadnou další postupy. Kromě postupové soutěže v rámci ČFMS se děvčata zúčastnila i pohárové soutěže nazvané Pohár o blatenskou růži v sobotu 6. dubna, kde se dařilo disciplíně mix seniorky duo: Marie Kukačková a Zuzana Nedvědová – první místo, Natalie Řeháková a Lucie Špaková – druhé místo.

Třetí místo si vybojovaly Adriana Šimeček a Leontýna Sládková se svým duem pompom kadetky. Na této soutěži si mohli vyzkoušet své štěstí i nováčci. Třetí místo obsadily miniformace juniorek s náčiním baton a miniformace kadetek s náčiním pompom s děvčaty z Prachatic.

Všem děvčatům patří velké poděkování za týdny dřiny a jejich rodičům za pomoc s dopravou na soutěže. Taktéž děkujeme za podporu měst Husinec a Prachatice.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky