ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Fotili lidi, kouzelnou krajinu i radosti svého světa

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Panský pivovar ve Vlachově Březí hostí od Velikonočního pondělí již sedmou výstavu fotografií, kterou připravili Fotografové od Vlachova Březí.

# Středa 3/4 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Za organizátory Pavel Kluibr

Snímky tentokrát vytvářeli na tři zvolená témata: Krásy přírody, Lidé a Mé radosti, můj svět. Na úvodu vernisáže zahrálo Kvarteto zobcových fléten, které tvořili žáci Základní umělecké školy Alena Tomášová, Markéta Horáková, Barbora Teichmanová a Jakub Pavlištík pod vedením ředitelky Tatjany Tláskalové Kubaštové. Zahráli skladbu Květiny bílé po cestě z opery Antonína Dvořáka.

Helena Fraňková, spoluzakladatelka výstav, poděkovala městu za podporu. Poděkování patřilo i dámám za přípravu dobrého pohoštění a všem, kteří se na přípravě výstavě podíleli. Pro soutěživé diváky byl připraven tradiční fotokvíz, tentokrát se dvanácti hádankami. Na ty, kterým se podařilo uhádnout, co se na snímku ukrývá, čekala sladká odměna.

Na závěr vernisáže se představili jednotliví autoři, kterým patří poděkování za jejich snímky. Jimi jsou: Beneš Jiří; Borovička Petr; Bžoch Jiří; Čermák Stanislav; Doskočil Jiří; Florian Josef; Florianová Zdena; Franěk Josef; Hošna Václav; Jánoš Luděk; Kovář Roman; Lebeda Pavel; Matějka Karel; Musílek Miloslav; Prokeš Kamil; Rambousková Lucie; Sandany Lucie; Sandany Matyáš; Sládek David; Štětina Václav; Štípek Čestmír; Tomanová Milada a Kluibr Pavel.

Vernisáž přilákala řadu diváků. Fotografie se jim líbily, což byla pro autory odměna největší. Ti, kteří by si rádi výstavu ještě prohlédli, mají příležitost až do konce října. Výstavy v Panském pivovaru budou volně přístupné o vlachovo-březské pouti, která se letos bude konat v polovině května. Výstavy jsou přístupné i o prohlídkách, které se konají každou neděli od 13 hodin, popřípadě si lze prohlídku předem domluvit na tel.: 731 176 993.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky