ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Jarní hravá stezka na Zlaté stezce byla tvořivá

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - S jarem před Velikonocemi se i letos naše škola Zlatá stezka rozjasnila barevnými dílky uměleckých výtvorů a šťastnými úsměvy dětí.

# Velikonoční neděle 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Olga Turková - ZŠ Prachatice, Zlatá stezka 240

Jednou z aktivit u nás na ZŠ Zlatá stezka je Jarní hravá stezka a s ní spojené tvoření. Naše třídy se při návštěvě předškoláčků a jejich rodičů proměňují v malé tvůrčí dílny, kde mohou děti vyjádřit svou fantazii a kreativitu. Letos budoucí školáci vyráběli pestrobarevné tulipány, zdobili a vybarvovali velikonoční vajíčka, poznávali jarní kytičky a bylinky.

Rozeznávali také nápoje podle chuti a hmatem se snažili uhodnout, co skrývá sáček školáka. Na tabletech a interaktivní tabuli plnili různorodé úkoly, hlavičky si potrápili u skládání puzzle, Logica Piccola, pexesa a nezapomněli ani na programování Beebotků.

Venku mezi pavilony školy si předškoláci mohli rozhýbat svá tělíčka v rytmu zumby, házeli na cíl nebo bravurně zvládali slalom s florbalovou hokejkou. Nechyběl ani koutek zpívání doprovázeného hrou na kytaru. Pro děti byly připraveny jednoduché zábavné aktivity, které rozvíjejí jejich jemnou motoriku a kreativitu.

Rádi předškolákům ukazujeme, že práce ve škole není jenom o učení, ale především o radosti, tvořivosti a společné zábavě. Věříme, že díky této návštěvě spadl z předškoláčků strach a veškeré zbytečné obavy z nadcházejícího zápisu. Jsme rádi, že jsme k nám mohli malé budoucí školáky pozvat a společně oslavit příchod jara a Velikonoc.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky