ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachatická knihovna vyhlásila nejlepší čtenáře

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - A také poprvé ocenila nejlepší knihovny okresu Prachatice za loňský rok. V prachatické obřadní síni se starostou Janem Bauerem.

# Středa 27/3 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Hana Mrázová, ředitelka MěK Prachatice

Městská knihovna Prachatice, která je nejen knihovnou městskou, ale má i významné regionální postavení, připravila poprvé významnou knihovnickou slavnost. V pondělí 25. března jsme vyhlásili nejlepší regionální profesionální i neprofesionální knihovny roku 2023.

Těmi se staly Obecní knihovna Zdíkov a Obecní knihovna Nebahovy. Obě oceněné knihovnice paní Kubišovou a paní Brožovou doprovodili starostové obou obcí Roman Šebánek a Jan Zámečník. Při této slavnosti byli vyhlášeni také nejpilnější čtenáři Městské knihovny Prachatice. Odměněni byli dětští i dospělí čtenáři.

Nejlepšími dospělými čtenáři naší knihovny se stali Jan Vlk a Marie Předotová. V kategorii předškolní děti si zaslouženou odměnu v doprovodu svých rodičů převzala čtyřletá Miriam Chrášťanská. V kategorii žáků mladšího školního věku si nejvyšší ocenění převzali vynikající čtenáři Václav Paraj a Terezie Vlková. Žákyně Marta Salajková zvítězila v kategorii žáků staršího školního věku.

Ocenění předal prachatický starosta a slavnosti se zúčastnila také zástupkyně ředitele pro knihovnické služby Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích Zuzana Hájková. Nechyběla ani vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruch Martina Klinecká.

Věříme, že se tato slavnost stane tradicí, vždyť slova chvály knihovnic při představování nejlepších, krásná hudba a zpěv Martiny Boškové a rozzářené oči oceněných i jejich doprovázejících jsou zavazující do dalších let. Jsme moc rádi, že jsme mohli veřejně poděkovat našim věrným čtenářům a odměnit nejaktivnější knihovníky regionu, kteří svou práci vykonávají s láskou, velkým nadšením a profesionalitou.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky