ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Šumava Litera sbírá knihy a zve na první akce

Z REDAKČNÍHO @ - Literární festival hledající nejlepší knihy o Šumavě a Bavorském lese sice chystá svůj jubilejní ročník až na podzim, ale rozjíždí se už nyní.

# Úterý 12/3 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Zuzana Rampichová a Martin Sichinger, Spolek Šumava Litera

Již desátý ročník festivalu proběhne v polovině listopadu ve Vimperku, ale Šumava Litera nespí ani v dubnu. Loni bylo nominováno šedesát šest českých a třicet německých knih vydaných na téma Šumava v roce 2022. Letos jsme, i díky vám, zaznamenali již přes šedesát nominací na publikace vydané v roce 2023, ale vzhledem k tomu, že jde o desátý ročník festivalu, dali jsme si za cíl překonat stovku.

Pokud víte o nějaké knize s tématikou Šumavy, která ještě není v naší databázi, dejte nám prosím vědět! Nejlépe přes formulář uvedený v sekci Kontakty na stránkách www.sumava-litera.eu. Zda byla již kniha nominovaná lze jednoduše prověřit v sekci Knihovna. Na oplátku vás, milovníky Šumavy, s radostí zveme na dubnové akce, které pořádá Šumava Litera.

Večer Šumava Litera - čtvrtek 4. dubna 2024 od 17 hodin, Městská knihovna Klatovy. Programový ředitel festivalu Martin Sichinger představí německého kolegu Ossiho Heindla a jeho knihu Karel Klostermann a mraveniště a autorský tým knihy Hory Matky Boží seznámí publikum se svou knihou, která získala cenu Šumavská ozvěna 2023.

Na Věnec se Šumavou Literou aneb archeologická vycházka Pošumavím - sobota 20. dubna 2024 v 10:15, železniční stanice Malenice. Průvodcem nám bude Ondřej Chvojka z Českých Budějovic, odborník na pravěk jižních Čech a autor mnoha odborných knih.

Trasa: Malenice (ŽST) - Zálezly - Kovanín - Věnec - Lčovice (ŽST) - cesta podél Volyňky do Malenice (ŽST). Jedná se o středně náročnou trasu spojenou s výstupem na vrchol hory Věnec, kde se nachází pravěké hradiště. Procházku doplní výklad i o dalších archeologických zajímavostech zdejší pošumavské krajiny. Ve Lčovicích bude pro účastníky výlety otevřen bufet od 13:45 hodin. Výlet je pro účastníky zdarma. Pojištění si každý obstarává sám.

Pokud chcete dostávat nejnovější zprávy o akcích Šumavy Litery, zaregistrujte se na webu www.sumava-litera.eu k odběru novinek.  

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky