ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Příprava mladých zdravotníků bude kvalitnější

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Oblastnímu spolku Českého červeného kříže se podařilo zapracovat na kvalitě lektorů a rozhodčích, kteří vedou mladé zdravotníky.

# Pondělí 11/3 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Text: Zuzana Pelikánová – ČČK Prachatice, foto: Andrea Ptáčková

I prachatický Český červený kříž ve výuce první pomoci hojně využívá prvky zážitkové pedagogiky. To znamená, že jak děti, tak dospělí se při našich aktivitách učí hlavně prožitkem. A aby naši lektoři byli čím dál lepší, absolvovali třídenní školení rozhodčích soutěží první pomoci. Náplní byla především příprava modelových situací a jejich hodnocení.

Zároveň jsme si v praxi procvičili i poskytování první pomoci. V průběhu kurzu jsme totiž střídali role figurantů, zachraňujících i hodnotitelů. A to pod dohledem těch nejpovolanějších. Našimi lektory byli první viceprezidentka Českého červeného kříže Jana Majrichová a členové Výkonné rady ČČK Igor Sacký a Daniel Rother.

Neocenitelným benefitem pak byla možnost sdílení zkušeností s kolegy z ostatních oblastních spolků ČČK. Děkujeme Městu Prachatice za podporu účasti našich lektorů na dalším vzdělávání - aktivity pro mladé zdravotníky z celého Prachaticka tak budou umět připravit v ještě vyšší kvalitě. A to se počítá.  

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky