ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Únor byl na Skalce plný dobrodružství a poznání

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Děti se vypravily za pohádkami, do vesmíru i za prací výpravčího nebo do probouzející se přírody. Ale rovněž za obrazy do galerie a za sportem.

# Pátek 8/3 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY:
Petra Jeřábek Singerová – MŠ Skalka

Únor bílý - pole sílí... Tak toho jsme se dočkali většinou jen na horách. Nám to však v naší školce na Skalce rozhodně nevadilo, protože jsme prožili se svými třídami spousty dobrodružství a poznání, které obohatily naše dny ve školce. Naši školu během února navštívilo loutkové divadélko PYROŠUK s pohádkami - Nafrněná princezna a Devět jednou ranou. První třída poznávala vesmír, procvičovala sebeobslužné činnosti a prohlubovala kamarádské vztahy.

Ve druhé třídě se děti učily o dopravě a bezpečnosti při ní. A jak jinak si to užít lépe než se vydat na výlet vlakem na zastávku Prachatice lázně a zpět, poznat práci výpravčího, prohlédnout si vlak, autobus, jízdní řád a shlédnout zázemí autobusového nádraží. Ve třetí třídě děti poznávaly probouzející se přírodu v krásách zahrady na MŠ, rozvíjely jemnou motoriku a řečové dovednosti při pestrých hrách.

Ve čtvrté třídě děti prožily pestrý únor - učily se biatlon - běh na lyžích a střelba na terč bavily opravdu všechny nadšence zimních sportů, děti také poznávaly pestrost a škálu barev v galerii u mění, která mnohé nadchla. V páté třídě čekalo na děti také mnoho zajímavých aktivit a akcí. Při tématu Zdraví a naše tělo navštívily děti záchrannou službu a prohlédly a vyzkoušely si práci záchranářů. Poté poznávaly naše město a navštívily zverimex se zvířaty.

Již teď se těšíme, co nás čeká v tomto měsíci a o všem vás budeme pravidelně informovat.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky